Contact gegevens
Tel. +31 (0)6 108 15 186
info@ergotherapiewillems.nl

Ergotherapie Grave: uw ergotherapeut voor regio Grave

Ergotherapie Grave

Ergotherapie Willems is bedoeld voor iedereen woonachtig is in de gemeente Grave en die zijn dagelijkse handelingen niet meer naar wens kan uitvoeren als gevolg van lichamelijke of cognitieve problemen.

Ergotherapie is erop gericht dat iemand weer zo zelfstandig en zo prettig mogelijk de dag door kan komen. Door activiteiten (opnieuw) aan te leren, de woonomgeving aan te passen, hulpmiddelen te gebruiken of mantelzorgers te betrekken bij de wensen, is er meer mogelijk dan men denkt. Daarbij gaat het binnen de ergotherapie om hele praktische activiteiten die meestal in de thuissituatie worden geoefend.  

De ergotherapeut kan u ook adviseren en begeleiden bij het aanvragen van woningaanpassingen bij de Wmo en bij het aanvragen van hulpmiddelen bij de Zorgverzekeraar.

 

Ergotherapie Grave

Vanuit het praktijkadres in Zorgresidentie Velp, bezoekt de ergotherapeut de mensen aan huis in Grave, Velp, Escharen, Reek en Schaijk. Ergotherapie vindt namelijk plaats op de plek waar de problemen zich voordoen. In sommige gevallen kan dat ook een werkplek bezoek betekenen.

De ergotherapeut start met het bespreken van de hulpvraag van de cliënt. Ergotherapie is zorg op maat: de zorg wordt afgestemd op de wensen van de cliënt. De ergotherapeut gaat dus na wat de cliënt belangrijk vindt.

Daarna wordt in de meeste gevallen een observatie gedaan van de dagelijkse activiteiten waarbij de cliënt problemen ondervindt, om zo na te kunnen gaan wat de beperkingen en mogelijkheden zijn. Ook wordt er regelamtig overlegt met andere betrokken hulpverleners zoals de huisarts of specialist, de fysiotherapeu en thuiszorg.

Als alles duidelijk is bespreekt de ergotherapeut met de cliënt de doelen voor de toekomst en hoe deze doelen bereikt kunnen worden. De doelen worden zoveel mogelijk afgestemt op doelen van de andere hulpverleners zoals bijvoorbeeld de fysiotherapeut. De ergotherapeut draagt oplossingen aan, behandeld en geeft training en advies. Voor sommige oplossingen zijn hulpmiddelen of aanpassingen aan de woon- of werkomgeving nodig. De ergotherapeut begeleidt de cliënt bij de aanvraag en traint de cliënt met de hulpmiddelen om te gaan.

 

Gratis screeningsgesprek

Heeft u vragen over ergotherapie of de over hulpmiddelen? Vraag dan een gratis screeningsgesprek aan via de contactpagina en vul het formulier in.

LID VAN

Logo beroepsvereniging

PARTNERS

Logopediepraktijk Grave

Dietistenpraktijk Uden

LINKS

Ergotherapie Nederland

Edomah