Contact gegevens
Tel. +31 (0)6 108 15 186
info@ergotherapiewillems.nl

Ergotherapie Reek: uw ergotherapeut voor regio Reek

Ergotherapie Grave

 

Ergotherapie Reek: uw ergotherapeut in Reek

Ergotherapie Willems is een ergotherapiepraktijk voor (jong) volwassenen en ouderen die dagelijkse activiteiten niet meer naar wens kunnen uitvoeren. Dit kan een gevolg zijn van lichamelijke maar ook van cognitieve problemen, of een combintie van beide.  Ergotherapie is ook bedoelt voor mantelzorgers die bijvoorbeeld vragen hebben over omgaan met gedrag of het stimuleren en helpen van de diegene met een beperking.

Ergotherapie is erop gericht dat iemand weer zo zelfstandig mogelijk de dag door kan komen op een zo prettig mogelijke manier. Door activiteiten (opnieuw) aan te leren, de woonomgeving aan te passen, hulpmiddelen te gebruiken of mantelzorgers te betrekken bij de wensen, is er meer mogelijk dan men denkt. Daarbij wordent binnen de ergotherapie de dagelijkse activiteiten geoefend. Dit vind meestal plaats bij u thuis.

De ergotherapeut kan u ook adviseren en begeleiden bij het aanvragen van woningaanpassingen, hulpmiddelen en voorzieningen bij de Wmo / gemeenteij en bij het aanvragen van hulpmiddelen via de Zorgverzekeraar. Ook kan de ergotherapeut de werkgever adviseren ten behoeve van een ergonomisch verantwoorde werkplek.

 

Ergotherapie in Reek

Ergotherapie Willems werkt vanuit Zorgresidentie Velp in de gehele regio: Escharen, Gassel, Grave, Reek, Schaijk, Uden, Velp, Volkel en Zeeland. Ergotherapie vindt plaats op de plek waar de problemen zich voordoen. In sommige gevallen kan dat op de werkplek zijn. Echter in de meeste gevallen bezoekt de ergotherapeut de mensen aan huis. Ergotherapie Willems werkt daarbij nauw samen met andere zorgverleners, bijvoorbeeld met uw fysiotherapeut.

Ergotherapie is zorg op maat: de zorg wordt afgestemd op de wensen van de cliënt of opdrachtgever. Daarom start de ergotherapeut met het bespreken van de hulpvraag. De ergotherapeut gaat dus na wat de cliënt (of de mantelzorger of opdrachtgever) belangrijk vindt.

Een observatie van de dagelijkse activiteiten waarbij de cliënt of werknemer problemen ondervindt, is meestal de volgende stap. Tijdens de observatie wordt bekeken wat de beperkingen en mogelijkheden zijn. Ook kan soms een test worden afgenomen om de beperkingen in kaart te brengen. Daarnaast is overleg met andere betrokken hulpverleners vaak belangrijk.

Als alles duidelijk is bespreekt de ergotherapeut samen met de cliënt en/of de mantelzorger de doelen voor de ergotherapie. De doelen worden zoveel mogelijk afgestemt op doelen van de andere hulpverleners van bijvoorbeeld de fysiotherapeut, logopedist of arbo- of revalidatiearts. De ergotherapeut behandeld en geeft training en advies. Voor sommige oplossingen zijn aanpassingen aan de woon- of werkomgeving nodig of worden hulpmiddelen geadviseerd. De ergotherapeut begeleidt mensen bij de aanvraag hiervan en traint de cliënt met de hulpmiddelen om te gaan.

 

Gratis screeningsgesprek

Twijfelt u of ergotherapie iets voor u kan betekenen? Vraag dan een gratis screeningsgesprek aan via de contactpagina en vul het formulier in.

LID VAN

Logo beroepsvereniging

PARTNERS

Logopediepraktijk Grave

Dietistenpraktijk Uden

LINKS

Ergotherapie Nederland

Edomah