Contact gegevens
Tel. +31 (0)6 108 15 186
info@ergotherapiewillems.nl

Ergotherapie Velp: uw ergotherapeut in Velp (Grave)

Ergotherapie Grave

Ergotherapie Velp: uw ergotherapeut in Velp (Grave)

Ergotherapie Willems is een ergotherapiepraktijk voor volwassenen en ouderen die dagelijkse activiteiten niet meer naar wens kunnen uitvoeren als gevolg van lichamelijke of cognitieve problemen.  Maar ook voor mantelzorgers die bijvoorbeeld vragen hebben over omgaan met gedrag of het stimuleren en helpen van de diegene met een beperking.

Ergotherapie is erop gericht dat iemand weer zo zelfstandig mogelijk de dag door kan komen op een zo prettig mogelijke manier. Door activiteiten (opnieuw) aan te leren, de woonomgeving aan te passen, hulpmiddelen te gebruiken of mantelzorgers te betrekken bij de wensen, is er meer mogelijk dan men denkt. Daarbij wordent binnen de ergotherapie de dagelijkse activiteiten geoefend. Dit vind meestal plaats bij u thuis.

De ergotherapeut kan u ook adviseren en begeleiden bij het aanvragen van hulpmiddelen bij de Zorgverzekeraar en bij het aanvragen van woningaanpassingen via de Wmo / gemeente.

 

Ergotherapie in Velp

Ergotherapie Willems heeft een samenwerkingsverband met Zorgresidentie Velp, waar een geheel paramedisch team gevestigd is.  Echter de ergotherapeut bezoekt de mensen over het algemeen aan huis in de gehele regio: in Velp, Grave, Escharen, Reek en Schaijk. Ergotherapie vindt namelijk plaats op de plek waar de problemen zich voordoen. In sommige gevallen kan dat op de werkplek zijn.

Ergotherapie is zorg op maat: de zorg wordt afgestemd op de wensen van de cliënt. Daarom start de ergotherapeut met het bespreken van de hulpvraag van de cliënt. De ergotherapeut gaat dus na wat de cliënt (of de mantelzorger) belangrijk vindt.

Een observatie van de dagelijkse activiteiten waarbij de cliënt problemen ondervindt, is meestal de volgende stap. Tijdens de observatie wordt bekeken wat de beperkingen en mogelijkheden zijn. Ook kan soms een test worden afgenomen om de beperkingen in kaart te brengen.  Daarnaast is overleg met andere betrokken hulpverleners vaak belangrijk.

Als alles duidelijk is bespreekt de ergotherapeut samen met de cliënt en/of de mantelzorger de doelen voor de ergotherapie. De doelen worden zoveel mogelijk afgestemt op doelen van de andere hulpverleners van bijvoorbeeld de fysiotherapeut, logopedist of revalidatiearts. De ergotherapeut behandeld en geeft training en advies. Voor sommige oplossingen zijn aanpassingen aan de woon- of werkomgeving nodig of worden hulpmiddel geadviseerd. De ergotherapeut begeleidt de cliënt bij de aanvraag hiervan en traint de cliënt met de hulpmiddelen om te gaan.

 

Gratis screeningsgesprek

Twijfelt u of ergotherapie iets voor u kan betekenen? Vraag dan een gratis screeningsgesprek aan via de contactpagina en vul het formulier in.

 

LID VAN

Logo beroepsvereniging

PARTNERS

Logopediepraktijk Grave

Dietistenpraktijk Uden

LINKS

Ergotherapie Nederland

Edomah