MuzeRijk wordt centrum voor zorg

Alle betrokken partijen rond Ontmoetingsplein MuzeRijk waren maandagavond in de raadzaal van het gemeentehuis in Uden aanwezig. Zo ook elf verschillende zorgaanbieders. Deze vormen samen Gezondheidscentrum MuzeRijk. Wethouder Marcel Delhez presenteerde het centrum.

Contract-muzerijk-uden-4

Multidisciplinair

Het multifunctionele complex, in de Bitswijk, krijgt steeds meer gestalte. Het totale gebouw van ongeveer 700 vierkante meter wordt voor 360 vierkante meter gevuld door het gezondheidscentrum. Er komen elf disciplines, onder andere fysiotherapie, ergotherapie en logopedie.  Jan Bout, eigenaar van Topfysiotherapie, vertelt aan de aanwezigen waarom hij trots is op deze nieuwe samenwerking: “We zitten met elf disciplines bij elkaar die samen alle zorg bieden die niet bij de huisarts en het ziekenhuis aanwezig zijn. Er is zorg voor iedereen; kinderen, volwassenen en ouderen. En al deze zorg zit op één vloer, er zijn letterlijk geen drempels. Daardoor kunnen we goed en gemakkelijk met elkaar samenwerken.”

Contract-muzerijk-uden-5

Puzzel

Als symbolische handeling voor de ondertekening van de huurcontracten wordt er door elke partij één puzzelstuk op een groot bord geplakt. Er zijn in totaal zestien puzzelstukken, één voor iedere betrokken partij. Uiteindelijk blijft er één lege plek over, die symbool staat voor de ruimte die op dit moment nog door niemand wordt gehuurd. Delhez verwacht dat de bouw rond kerst een heel eind klaar is. Of de sporthal, die deze zomer last heeft gehad van wateroverlast, dan ook klaar is, durft de wethouder niet te zeggen.

Contract-muzerijk-uden-3

Deelnemende partijen

·         Topfysiotherapie Rugcentrum Uden (fysiotherapie voor adolescenten en volwassen);

·         Praktijk Oefentherapie Cesar Monique van Den Heuvel (oefentherapie voor kinderen);

·         Logopediepraktijk Heleen van de Veerdonk (logopedie voor alle leeftijden);

·         Diëtistenpraktijk Uden (diëtetiek voor alle leeftijden);

·         Marianne ten Westenend (acupunctuur);

·         Janny Braks (kinderergotherapie);

·         BrabantZorg (ondersteuning van ouderen op het gebied van zorg, wonen en welzijn);

·         Opdidakt (hulp bij vragen op het gebied van onderwijs en opvoeding);

·         Ergotherapie Willems (ergotherapie voor (jong)volwassenen en ouderen);

·         Veerkracht Dichtbij (Psychologie en mindfulness);

·         Achter de Blauwe Deur (podotherapie).