Valpreventie ochtend in Grave

Vanwege Wereld Ergotherapie Dag organiseert Ergotherapie Willems een valpreventie ochtend:

Valpreventie

Vallen komt relatief veel voor bij ouderen en bij mensen met een beperking. De lichamelijke gevolgen van een val zijn vaak groot en de angst voor een volgende val kan van invloed zijn op het plezier in het leven. Jaarlijks kosten valongevallen van ouderen ruim 690 miljoen euro (ambulance, specialisten, revalidatie). Ergotherapie probeert vallen te voorkómen, bijvoorbeeld door het adviseren van de juiste (loop)hulpmiddelen en aanpassingen in om uw woning.

 

Wereld Ergotherapie Dag

Zondag 27 oktober is het wereld ergotherapie dag. Op deze dag vragen we extra aandacht voor het beroep. Ergotherapie levert een wezenlijke bijdrage aan het welzijn van mensen en door de relatief goedkope zorg die ergotherapie is, wordt veel dure zorgkosten bespaart. In het kader hiervan organiseert Ergotherapie Willems een valpreventie ochtend op vrijdag 25 oktober.

 

GRATIS Rollatorkeuring

Er zijn talloze hulpmiddelen te koop om het leven te vergemakkelijken. Toch gebeuren juist met loophulpmiddelen vaak ongelukken. Er is sprake van meer dan 2000 valpartijen met de rollator per jaar. laat uw rollator daarom keuren en eventueel repareren door de deskundige van Medipoint.

 

GRATIS Training lopen met loophulpmiddelen

Verkeerd gebruik van uw loophulpmiddel kan bijdragen aan het ontstaan van een valpartij. Laat u daarom voorlichten hoe om te gaan met uw rollator of loophulpmiddel door de fysiotherapeut van Bardoel – van Lier.

 

GRATIS woningcheck

Uit onderzoek blijkt dat woningaanpassingen de valincidenten met 30-40% kunnen terugbrengen. Doe daarom de gratis woningcheck of laat u voor uw situatie goed adviseren door de ergotherapeut van Ergotherapie Willems.

 

Locatie: Zorgresidentie Velp (Grave), Tolschestraat 2, Grand Café (koffie/thee gratis)

Datum: Vrijdagochtend 25 oktober

Tijd: 10:00 – 12:00 uur (inloop)