Werkplekadvies

Een goede balans tussen belasting en belastbaarheid is belangrijk op het werk. Vanuit de ARBO-wetgeving zijn maatregelen getroffen om overbelasting te voorkomen. Toch krijgen veel mensen te maken met klachten als houdingsafwijkingen, hoofdpijn en KANS-klachten (Klachten aan Arm Nek en Schouders). Bij staande beroepen kunnen overbelastingsklachten aan benen, voeten of rug ontstaan. Ergotherapie kan werkgever en werknemer adviseren over een verantwoorde werkplek / werksituatie, met als doel klachten te voorkomen of verminderen. De ergotherapeut stelt de werkplek zo optimaal mogelijk in en kan u adviseren gebruik te maken van ergonomische middelen. Bij fysiek belastende beroepen maakt de ergotherapeut tevens een analyse van de zwaarte van de belasting en de mogelijkheden voor verlichting of compensatie. De ergotherapeuten van GRIP zijn geschoold op het gebied van de ergonomische werkplek en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Onze ervaringen met werkplekbezoeken zijn ronduit positief, veelal is met kleine aanpassingen een optimale werkplek te realiseren.

Werkplekadvies voor bedrijven

Ook werkgevers zijn voor werkplekadvies bij ons aan het juiste adres. Op basis van offerte kan Ergotherapie Willems zorgdragen voor verschillende producten. Wij verzorgen bijvoorbeeld: 

  • Presentatie/ lezing
  • Training/ scholing (groepen)
  • Werkplekadvisering
  • Training on the job (individueel)
  • Onderzoek (ziekteverzuim of arbeidsomstandigheden)
  • Adviesrapport + implementatie t.a.v. vermindering fysieke belasting

Wilt u meer weten over onze geboden diensten? Neem dan gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen of ons te bellen of mailen.

Ergotherapie Willems biedt nog meer specialistische behandelmogelijkheden aan zoals:Chronische pijn en vermoeidheidCOPDDementieMSNAH/CVAOncologieParkinsonReuma/artrose en Kinderergotherapie