Tarieven

Ergotherapie maakt onderdeel uit van de basisverzekering. Per kalenderjaar hebben alle verzekerden recht op een volledige vergoeding van 10 uur ergotherapie. Ook in 2022 zit deze vergoeding voor ergotherapie in de basisverzekering. Houd hierbij rekening met uw eigen risico: Wanneer betaal ik een eigen risico voor mijn zorg? | Rijksoverheid.nl

Ergotherapie Willems heeft met alle zorgverzekeraars een contract, op één uitzondering na. Alleen met zorgverzekeraar Caresq (Eucare en Aevitae) hebben wij geen contract afgesloten. Raadpleeg uw polis voor uw vergoeding. Tarieven buiten uw verzekeringspolis treft u onder aan deze pagina aan in de tabel.

Via uw aanvullende verzekering krijgt u mogelijk meer uren vergoed. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die – op uw polis – extra uren vergoeden voor het ondersteunen of adviseren van mantelzorgers.
In sommige gevallen wordt de hulp van de ergotherapeut vergoed via een persoonsgebonden budget (pgb) of de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo).

Ergotherapie is direct toegankelijk, waardoor een verwijzing van de huisarts of specialist niet meer noodzakelijk is. Doch adviseren wij in de meeste gevallen een verwijzing van de huisarts of specialist te overleggen. Deze kan ook na de screening door de ergotherapeut worden opgevraagd bij de huisarts of specialist.

Heeft u naar aanleiding van deze uitleg nog vragen, neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Tarievenlijst 2024

Screening

 € 21,00

Ergotherapie

per kwartier

 € 21,00

Toeslag uitbehandeling

per bezoek

 € 31,50

Eenvoudige rapporten/ adviesverslagen

per rapport

 € 42,00

Uitgebreide rapporten/ adviesverslagen

per rapport

 € 84,00

Niet nagekomen afspraak

75% van de gereserveerde tijd

Afspraken dienen tenminste 24 uur van tevoren worden afgezegd